The Bird

live love life

Summit Trail in Les Deux Alpes

2019-06-30 Jonathan Dierckenstrailrunnenles deux alpes

To step up my game in het trailrunnen kon deze wel tellen! Ik wou deze absoluut doen. De glacier oplopen, in Les Deux Alpes, waar ik de winterse bergen toch stilaan volledig uit mijn hoofd ken.

Het plaatje van deze uitdaging klopt voor mij. Het is ten eerste dé ideale manier om diezelfde omgeving in een zomers landschap te leren kennen. En ten tweede, als beginner in het trailrunnen, met toch wat ambitie om mijn aantal kilometers en hoogtemeters op te krikken, was dit de ideale gelegenheid om naar een zwaardere trail toe te trainen: 39 km mét 3000 hoogtemeters. En dat op een hoogte boven de 3000 meter. 😍

🐎 Ambities

Mijn enige ambitie was de trail uitlopen. Het maximale aantal kilometers in mijn benen was 33. Mijn maximaal aantal hoogtemeters in 1 wedstrijd was 1600. En dat was allemaal in het laaggelegen België waar er veel zuurstof in de lucht hangt.. Dus op zich was de uitdaging groot genoeg.. And yes, I did it!💥

📹 Video verslag

Wil je graag eens de diversiteit van de Alpen in de zomer gadeslaan? Wil je graag eens zien hoe zo’n summit trail eraan toe gaat? Check dan zeker mijn videoverslag hieronder. 😊